Β Χαιρετισμοί με τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο στο Βερίνο Αιγιου

Posted on Posted in Εκδηλώσεις, Νέα

Για ακόμη μία φορά ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος πιστός στο Ραντεβού του με την Παράδοση και την Θρησκεία μας,σας προσκαλεί στους Β Χαιρετισμούς στην Ι Μ Α Ιωάννη στο Βερίνο Αιγίου,να παρακολουθήσουμε τους Β Χαιρετισμούς μέσα στην μοναστηριακή κατάνυξη.Η μεταφορά θα γίνει με Λεωφορεί το οποίο θα ξεκινήσει από την Πάτρα στις 04,00 μμ(Θα υπάρξει αναλυτική Ενημέρωση)Σας παρακαλούμε για την έγκαιρη Δηλωση συμμετοχής στην Πρόεδρο κ Ασημακοπούλου στο τηλέφωνο 2610 272722 ή στα γραφεία του Συλλόγου Κυριακη Δευτέρα και Τετάρτη 6-9 μμ,ή στην Παρακάτω φόρμα.

Δηλώστε συμμετοχή στον Παρακάτω σύνδεσμο
https://goo.gl/forms/U8TM4t5HESzwIYI63

Λίγα Λόγια για την Μονή.
Στο χωριό Βερίνο, (σε υψόμετρο 800 μ.) κτισμένη στο ομώνυμο βουνό Αγιάννης, υπάρχει γυναικείο Μοναστήρι. Απέχει από το Αίγιο 14 χιλιόμετρα.
Το Μοναστήρι είναι γνωστό και σήμερα ως Άγιος Ιωάννης των Τσετσεβών. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας ήταν Μονή ενοριακή και περιλαμβανόταν στα όρια της Μητροπόλεως Παλαιών Πατρών, τα οποία ήταν ευρύτερα από τα σημερινά. Πιθανολογείται ότι ιδρύθηκε κατά τον 14ο αιώνα.
Στις 17 Ιουλίου 1827, το Μοναστήρι πολιορκήθηκε από τον Αιγύπτιο εισβολέα Ιμπραήμ, ο οποίος κατέλαβε τη Μονή, χωρίς όμως να την καταστρέψει. Στο Καθολικό της Μονής σώζεται μια παλιά τοιχογραφία βυζαντινής τεχνοτροπίας, μια ασημένια θήκη και Άγια λείψανα.
Στον θρησκευτικό και κοινωνικό τομέα όμως η Μονή, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την περιοχή της, χάρις στην Ορθόδοξη λατρευτική ζωή και στην προστασία που μπορούσε να προσφέρει σε ώρες κινδύνου.