ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16 ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2018

Posted on Posted in Νέα

Ανεπανάληπτες στιγμές, έζησαν όσοι συμμετείχαν στο 16ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα 2018 στην ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ κ ΔΑΦΝΗ ΚΑΛΑΒΡΎΤΩΝ που διεξήχθη στις 17 και 18 Αυγούστου.

Δεκαεπτά και πλέον χορευτικά συγκροτήματα και εκατοντάδες χορευτές πλημμύρισαν τις Πλατείες της Κλειτορίας και της Δάφνης στις 17 και 18 Αυγούστου στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Δήμο Καλαβρύτων.

Το θέαμα ήταν μοναδικό. Όλοι οι χορευτές συνοδευόμενοι από το Σύλλογο Φίλων Ιππών Κλειτορίας και κρατώντας τα λάβαρα των Συλλόγων τους σε πολύ όμορφους σχηματισμούς διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους των οικισμών με τελικό σημείο προορισμού στις κεντρικές πλατείες της Κλειτορίας και Δάφνης, όπου ενώθηκαν όλοι μαζί και χόρεψαν τον «Τρανό Χορό». Το Θέαμα που ακολούθησε, ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Ανεπανάληπτα χρώματα και μουσικές με χορευτές όλων των ηλικιών με αστείρευτο κέφι, χόρεψαν με την καρδιά τους.

Την τιμή να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις, εκτός από το πλήθος κόσμου που είχε αθρόα συμμετοχή, μας έκαναν πολλοί επίσημοι και εφέτος, οι οποίοι αγαπούν και στηρίζουν τον Παγκακλαβρυτινό Σύλλογο και τους ευχαριστούμε όλους ξεχωριστά.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς Γεώργιος ήταν μαζί μας και κάθισε μέχρι τέλους όλων των χορευτικών, τιμώντας όλους τους καλεσμένους μας και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Μαζί μας ήταν, ο Πατήρ Ειρηναίος, ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, ο βουλευτής Αχαΐας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Καλαβρύτων  Δημήτριος Κοντογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Καλαβρύτων Δημήτριος Χουλιάρας, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κλειτορίας Βασίλειος Καρράς,  η Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αροανίας Χαρά Γεωργακοπούλου, ο Πρόεδρος του Σπηλαίου Λιμνών Καστριών Σωτήριος Δουκλιάς, ο Βοηθός Δημάρχου Καλαβρύτων Νικόλαος Μαγκαφάς, η ειδική σύμβουλος Δημάρχου Καλαβρύτων Χρύσα Παπαδάτου, ο Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ιλίου Γιώργος Φραγκάκης, το μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής του Σύριζα Κακαβάς Κωνσταντίνος, ο πρώην Γραμματέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, νομικός και πολιτευτής Άγγελος Τσιγγρής, ο οικονομολόγος και πολιτευτής Ηρακλής Ρούπας, η πολιτευτής Αθηνά Τραχήλη, ο πολιτευτής Δημήτριος Αντωνακόπουλος, ο Δημήτριος Σταθακόπουλος διδάκτορας της κοινωνιολογίας της Ιστορίας και μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Καλαβρύτων Σπύρος Θεοχάρης,  ο Πρόεδρος των Κλειτορολευκασίων  Χρόνης Βασίλης και ο Αντιπρόεδρος Αγγελόπουλος Αργύρης , η Πρόεδρος του Συλλόγου Κερτεζιτών Γεωργία Χασαποπούλου, ο πρώην Πρόεδρος Σπηλαίου Καστριών Γεώργιος Γκλαβάς.

Στη Δάφνη παρόμοιο σκηνικό. Οι δρόμοι γέμισαν χορευτές, χαμόγελα και συλλόγους που ο καθένας ήρθε να μας παρουσιάσει τους δικούς του χορούς, τα δικά του ήθη και έθιμα.

Ευχαριστούμε πολύ την Αντιδήμαρχο Δ.Ε. ΠΑΙΩΝ και Αντιπρόεδρο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Στέλλα Πανουτσακοπούλου για την πολύτιμή βοήθειά της σε όλα τα επίπεδα.

Ευχαριστούμε πολύ την τοπική Αστυνομία για την άψογη συνεργασία κατά την διάρκεια της Πατινάδα τόσο στην Κλειτορία όσο και στην Δάφνη.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που φρόντισαν για το φαγητό και τη φιλοξενία των χορευτικών συγκροτημάτων, μιας και όλα έγιναν από τα μέλη του συλλόγου μας από την αρχή μέχρι το τέλος. Σας ευχαριστούμε πολύ.

Την παρουσίαση έκανε και τις δύο ημέρες των εκδηλώσεων, η φιλόλογος Φωτεινή-Μαρία Σπυροπούλου, την οποία και ευχαριστούμε .