ΕΚΔΡΟΜΉ, στις 12/05/2018 Ορεινή Αρκαδία!!

Posted on Posted in Εκδηλώσεις, Νέα

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε τέλος και η σημερινή μας εκδρομή στην Ορεινή Αρκαδία η οποία κατενθουσίασε όλους τους εκδρομείς. Πλούσιο πρόγραμμα με επισκέψεις στην ΙΜ Γοργοεπίκοου στην Νεστάνη Στην Δημητσάνα την Βυτίνα την Στεμνίτσα.

Εξαιρετική παρέα και πραγματικά αξέχαστες στιγμές.

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους.

 


ΕΚΔΡΟΜΉ, στις 12/05/2018 Ορεινή Αρκαδία!!
Εκδρομή στην Νεστάνη, Ι.Μ Γοργοεπηκόου, Βυτίνα ,Δημητσάνα, Στεμνίτσα.
Θα ξεκινήσουμε από την Πάτρα με προορισμό την
Νεστάνη ,η οποία είναι είναι χωριό του Νομού Αρκαδίας, έδρα του Δήμου Μαντινείας με το πρόγραμμα Καποδίστριας. Κατά την Τουρκοκρατία, ονομαζόταν Τσιπιανά.
Εκεί θα επισκεφτούμε την Ι Μονή Γοργοεπηκόου βρίσκεται σε υψόμετρο 980 μ. επάνω στο βουνό, Γουλάς (1160 μ.), μακράν της Τριπολιτσάς περί τα 15 χλμ., που αποτελεί τον ακοίμητο φρουρό του χωριού Νεστάνη (μέχρι το 1927 λεγόταν Τσιπιανά) και του Μαντινειακού κάμπου!
Έπειτα επισκεπτόμαστε τη Βυτίνα χτισμένη σε υψόμετρο 1.033μ. σε μια κοιλάδα στους πρόποδες του Μαινάλου, η Βυτίνα είναι ταυτισμένη με τις ομορφιές του φθινοπώρου και του χειμώνα και υποδέχεται τους επισκέπτες της για μια ξεχωριστή απόδραση στην Ορεινή Αρκαδία. Έχει χαρακτηριστεί ως το «στολίδι του Μαινάλου» Τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια της έχουν μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία, στην οποία δεσπόζει το περίφημο μαύρο μάρμαρο της περιοχής. Μέσα από μια βόλτα στα όμορφα στενά της και τα δεντροσκέπαστα δρομάκια της θα δείτε από κοντά τις ομορφιές που συναντά κανείς στην ελληνική ύπαιθρο.Συνεχίζουμε για την Δημητσάνα την Κυρά της Αρκαδίας που σε ταξιδεύει στον χρόνο. Θα δούμε την βιβλιοθήκη που λειτουργεί από το 1764 και θα επισκεφθούμε το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα σε τοπική ταβέρνα της περιοχής.Επόμενη στάση στην Στεμνίτσα με τους πιο φημισμένους μεταλλοτεχνίτες της Ελλάδος μια παραδοσιακή συντεχνία που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε το καμπαναριό – ωρολογοστάσιο στην κεντρική πλατεία που χτίστηκε από Τηνιακό μαρμαρά το 1877 και τον Ναό του Αγίου Γεωργίου με τοιχογραφίες του Φώτη Κόντογλου.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ 2610272722 κ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Για πληροφορίες – εγγραφές στην Πρόεδρο κ Ασημακοπούλου στο 2610272722 στο Παλαιό Αρσάκειο.
Σας περιμένουμε.