Επετειακή εκδήλωση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου ,που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου 2018 ημέρα Κυριακή  και ώρα 19.00,στην Αίθουσα ΑΊΓΛΗ

Posted on Posted in Εκδηλώσεις, Νέα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησε και φέτος ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος, τη διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου. Η επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΑΙΓΛΗ στην ΒΕΣΟ ΜΑΡΕ, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 μέσα σε πλήθος κόσμου, μελών και φίλων του Συλλόγου καθώς και των χορευτικών μας ομάδων. Ύμνους και τραγούδια της Επανάστασης του 1821 απέδωσε συνοδεία μουσικών οργάνων, ο 20μελής χορός ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Σκιαδαρέση, καθηγητή θεολόγου MA, o οποίος διατελεί και Λαμπαδάριος του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέου Πατρών. και τη συνοδεία του κλαρίνου του Σπήλιος Πλώτας. Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο κ Δημήτριος Σταθακόπουλος, , Δρ.Παντείου Πανεπιστημίου κοινωνιολογίας της Οθωμανικής περιόδου-Διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής-Δικηγόρος, με θέμα “Ο καθημερινός βίος των αγωνιστών του ’21 και τα τραγούδια , χοροί και μουσικά τους όργανα”, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ για την καταπληκτική πραγματικά, παρουσίαση. Εκ μέρους του Μητροπολίτη Πατρών κ κ Χρυσοστόμου, την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π Ιωακείμ Σταματόπουλος. Με την παρουσία τους μας τίμησαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση, οι Βουλευτές Αχαΐας ,κ Σία Αναγνωστοπούλου ,o κ Ιάσων Φωτήλας ,κ Νίκος Νικολόπουλος . Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ,όπου και παρέδωσε εκ μέρους του συλλόγου μας , τιμητική πλακέτα στον κ Δημήτρη Σταθακόπουλο. Τον Δήμαρχο Καλαβρύτων εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Παΐων Καλαβρύτων κ Στέλλα Πανουτσακοπούλου . Παρευρέθηκαν επίσης : ο κ Άγγελος Τσιγκρής ,πρώην γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ Αθανάσιος Νταβλούρος ,Πολιτευτής Αχαΐας,κ Γιαννιά Ευσταθία, ,Πολιτευτής Αχαίας,κ Θωμάς Λεωνιδας , κ Χαρίλαος Ερμείδης, Πρόεδρος της ένωσης θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος,κ Γεώργιος Καλλίνικος, εκπρόσωπος της οικολογικής κίνησης Πάτρας ,Τσιούμα Κατερίνα , ,πρόεδρος Συλλόγου Ευρυτάνων Αχαίας,Μακρυγιάννης Νίκος και Νανά Κορέντζελου απο το Σύλλογο Ευρυτάνων Αχαΐας,η κ Γεωργία Χασαποπούλου ,Πρόεδρος του Συλλόγου Κερτεζιτών”ο Στριφτόμπολας”,Αργύρης Αγγελόπουλος ,Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κλειτορολευκασίων ,ο πρώην πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου- Συγγραφέας κ Νικόλαος Σακελαρόπουλος,ο κ Σπύρος Θεοχάρης ,επικεφαλής της πρωτοβουλίας “Α.Ν.Α.Σ.Α Καλαβρύτων”,Γεώργιος Γκλαβάς ,Πρώην πρόεδρος του Σπηλαίου Λιμνών, καθώς και πλήθος κόσμου

 

 

 

 

 

 


Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε στην Επετειακή εκδήλωση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου ,που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου 2018 ημέρα Κυριακή  και ώρα 19.00,στην Αίθουσα ΑΊΓΛΗ στην ΒΕΣΟ ΜΑΡΕ, στην Πάτρα .

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δικηγόρος, Ιστορικός – Οθωμανολόγος κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος , με καταγωγή από το Λευκάσιον Καλαβρύτων. Θέμα ομιλίας ,’’Ο καθημερινός βίος των αγωνιστών του ’21 και τα τραγούδια , χοροί και μουσικά τους όργανα. Τα τραγούδια των μουσουλμάνων του Μοριά.”

Επετειακά τραγούδια θα μας ψάλει ο ΧΟΡΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ,υπό την διεύθυνση του Σπύρου Σκιαδαρέση ,Καθηγητής Θεολόγος Μ.Α.Th Λαμπαδάριος Ι.Ν.Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν ,τα Χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας με τις παραδοσιακές τους φορεσιές και επετειακούς χορούς.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν : Ο Μητροπολίτης Πατρών , ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων ,Ο Δήμαρχος Πατρέων και άλλοι.