Συμμετοχή ΠΣ στις Προεπαναστατικές εκδηλώσεις στην Χελονοσπηλία.

Posted on Posted in Εκδηλώσεις, Νέα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, ο Παγκαλαβρυτινός σύλλογος συμμετείχε με το χορευτικό του , στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων @ Δήμος Καλαβρύτων ο Σύλλογος Λυκουριωτών στη Χελωνοσπηλιά.

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, στο πρώτο επίσημο επαναστατικό γεγονός των Ελλήνων κατά των Τούρκων στις 16 Μαρτίου 1821, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων, παραδοσιακοί χοροί, ομιλία από των πρόεδρο Λυκουριωτών και αναπαράσταση των ιστορικών γεγονότων.

Οι χορευτές του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου με τις παραδοσιακές φορεσιές, μετέφεραν νοερά όλους τους συμμετέχοντες, σε χρόνους ένδοξους προκαλώντας συγκίνηση και περηφάνια.

Ο Δήμος Καλαβρύτων, και ο Σύλλογος Λυκούριας Χελωνοσπηλιά με επικεφαλής τον πρόεδρο Σωκρατης Μουσιος, φρόντισαν για την διοργάνωση της εκδήλωσης, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.


🇬🇷

Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών -Pagkalavrytinos Syllogos Patron, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018,συμμετέχοντας στις προεπαναστατικές εκδηλώσεις, θα βρίσκεται με εκπροσώπους του ΔΣ και το Χορευτικό του Τμήμα στην Χελωνοσπηλιά Λυκούριας.

Eδώ, στη Χελωνοσπηλιά, ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Αχαΐας, επιχειρήθηκε το πρώτο προεπαναστατικό επεισόδιο στις 16 Μαρτίου του 1821. Την ίδια μέρα αντίστοιχο επεισόδιο έγινε στην Φροξυλιά (12χλμ. βορειότερα λίγο έξω από την Κλειτορία).