ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

[vc_row][vc_column][rev_slider_vc alias=”intro”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Σύλλογος

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”content”][vc_column][vc_column_text]

Ιστορία

Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών ιδρύθηκε το 1873 και έως σήμερα έχει να μας παρουσιάσει μια πραγματικά αξιόλογη πορεία και ενδιαφέρουσα ιστορία.

Με την άριστη συνεργασία των υπευθύνων μελών του, έχει αναλάβει κατά το παρελθόν πολλές σημαντικές πρωτοβουλίες .Κάποιες από αυτές αποτελούν την έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας για πολλά χρόνια, η μεταφορά από τα Καλάβρυτα στο κέντρο της Πάτρας του Ιερού Λάβαρου της Αγίας Λαύρας, με αφορμή τον εορτασμό της ανασυγκρότησης και λειτουργίας της λεγόμενης «Σχολής Λαού» με πλουσιότατο μορφωτικό έργο. Με αίτημα του ο Σύλλογος μας πέτυχε την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου, στο οποίο οι Καλαβρυτινοί, θα είχαν την δυνατότητα να τιμούν τους ένδοξους προγόνους τους. Παράλληλα οργάνωσε την επιτυχημένη σύνθεση χορευτικών τμημάτων στα οποία η συμμετοχή κατάφερε να ξεπεράσει και τα 700 άτομα από ηλικίας πέντε έως εβδομήντα πέντε ετών.

Σήμερα ,ο Παγκαλαβρυτινός συνεχίζει το δυναμικό του έργο με την άριστη συνεργασία των εκπροσώπων του Διοικητικού συμβουλίου και όλων των μελών του με υπομονή, μεράκι και σωστή συνεννόηση .Ο σύλλογος μας κάθε χρόνο ,πραγματοποιεί ενδιαφέρουσες και σημαντικές δράσεις με την συμπαράσταση κ συμμετοχή των συμπατριωτών μας. Παραδείγματα τέτοιων δράσεων αποτελούν οι χορευτικές παραστάσεις ,προς τιμής των πεσόντων ηρώων της χώρας μας κατά τις εθνικές μας επετείους και η συμμετοχή στις παρελάσεις με τις παραδοσιακές φορεσιές που έχει ο Σύλλογος, η προαγωγή της ιστορίας του τόπου μας και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Καλαβρύτων αλλά κ η συλλογή τροφίμων για οικογένειες σε δυσχερή οικονομική κατάσταση .Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και την συμμετοχή των Χορευτικών μας Τμημάτων και μελών ,σε Διεθνή Φεστιβάλ στο εξωτερικό, εκδρομές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αλλά και το περίφημο ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ που διοργανώνεται το καλοκαίρι ,με πλήθος χορευτικών συγκροτημάτων τόσο από την επαρχία Καλαβρύτων όσο και από την υπόλοιπη χώρα.

Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια σημαντικά γεγονότα.

1) Τον Μάιο του 1879 επί προεδρίας Γεωργίου Διαμαντόπουλου, ο Σύλλογος αποφασίζει την έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας μικρού σχήματος με τίτλο «Η ΛΑΎΡΑ». Το πρώτο φύλλο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1879 και ήταν πρωτοποριακή πρωτοβουλία για την εποχή. Σταμάτησε η έκδοση το 1903 λόγο οικονομικών προβλημάτων της εποχής, αλλά και τους πολέμους.

2) Στις 3 Φεβρουαρίου 1895, ημέρα Παρασκευή επί προεδρίας Θεόδωρου Ζαΐμη ο Σύλλογος φέρνει από τα Καλάβρυτα το Ιερό και Ιστορικό Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, με αφορμή τον εορτασμό της ανασυγκροτησης του. Η υποδοχή έγινε με τιμές στην πλατεία Τριών Συμμάχων και η μετάβαση του Ιερού Κειμηλίου έγινε με πομπή στα γραφεία των Καλαβρυτινών όπου τελέστηκαν τα εγκαίνια. Στο δείπνο που παρατέθηκε ο Ασημάκης Φωτήλας πρότεινε την ανέγερση μνημείου Ηρώων στην Αγία Λαύρα, προσφέροντας και την πρώτη δόση, ύψους 200 δρχ.

3) Το 1896 επί προεδρίας Νικολάου Σαγιά, ο Σύλλογος αναλαμβάνει τη λειτουργία της «Σχολής Λαού», που έχει στο ενεργητικό της ένα πλούσιο μορφωτικό έργο. Φωτισμένες προσωπικότητες ανέβηκαν στο βήμα και μετέτρεψαν τη Σχολή σε Λαϊκό Πανεπιστήμιο.

4) Το 1945 επί προεδρίας Νικολάου Φιλιππακόπουλου, πραγματοποιείτε για πρώτη φορά και καθιερώθηκε η τέλεση Αρχιερατικού Μνημόσυνου στο Μετόχι της Αγίας Λαύρας στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξίου Πατρών, για τους άδικα εκτελεσθέντες Καλαβρυτινούς της πόλεως και των χωριών, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1943.

5) Στις 25 Μαΐου του 1984, ημέρα Παρασκευή, επί προεδρίας Χρήστου Χαμακιώτη, ο Σύλλογος αποκτά τα δικά του γραφεία, που βρίσκονται στην οδό Γούναρη. Η πράξη πώλησης με αριθμό 15.729 έγινε στο συμβολαιογραφείο της Πολυξένης Παπουτσάκη-Γούρα.

6) Το 1990, επι προεδρίας Γεράσιμου Ρηγόπουλου ο Σύλλογος μαζί με άλλους συλλόγους της τέως επαρχίας Καλαβρύτων, υπέβαλε για πρώτη φορά στο Δήμο Πατρέων, αίτημα για την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου, στον οποίο οι Καλαβρυτινοί της Πάτρας θα είχαν την ευκαιρία να τιμούν τους νεκρούς τους. Η σύγχυση περί το ιδιοκτησιακό καθεστώς ξεκαθάρισε 12 χρόνια αργότερα, οπότε το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του έδωσε το όνομα της πλατείας απέναντι από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» ως πλατεία ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΘΥΣΙΑΣ, τιμώντας τους νεκρούς της πρώην επαρχίας Καλαβρύτων.

7) Τον Οκτώβριο του 2003 το Δ.Σ. επί Προεδρίας Αθανάσιου Φραντζή , αποφασίζει και υλοποιεί δυο σημαντικές δραστηριότητες. α) επανακυκλοφορεί την εφημερίδα «ΛΑΥΡΑ» 100 χρόνια μετά την έκδοση του τελευταίου φίλου και β) οργανώνει χορευτικά τμήματα, που η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και σήμερα συμμετέχουν περισσότερα από 700 άτομα, από 5 έως 70 ετών.

Σήμερα και από το έτος 2015 ,πρόεδρος του Συλλόγου,έχει αναλάβει η κ Κατερίνα Ασημακοπούλου ή οποία με το δυναμικό ΔΣ συνεχίζει το έργο του Συλλόγου.

Τέλος , ο Σύλλογος διοργανώνει κάθε χρόνο σημαντικές εκδηλώσεις, οι οποίες χρόνο με το χρόνο λαμβάνουν και μεγαλύτερη έκταση, χάρη στην αγάπη και τη συμπαράσταση των συμπατριωτών και των φίλων μας.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1492460567825{background-color: #f0f0f0 !important;}”][vc_column][vc_column_text el_class=”content”]

Διοικητικό Συμβούλιο (Μέλη)

Πρόεδρος:                                 Ασημακοπούλου Κατερίνα
Αντιπρόεδρος :                        Πανουτσακοπούλου Στέλλα
Β Αντιπρόεδρος :                    Μαντάς Δημήτριος
Γενικός Γραμματέας:           Κακιού Γεωργία(Τζίνα)
Αν Γενικός Γραμματέας:    Παπαθεοδώρου Φώτης
Ταμίας:                                       Λαγουμιτζή -Τζουμάκα Ελένη
Μέλη:

Αγγελόπουλος Γεώργιος
Λιναρδάτου Δήμητρα
Ροδόπουλος Νικόλαος
Μεντζελόπουλος Αμβρόσιος (Σάκης)
Καμπούρη Κωνσταντίνα (Νάντια)
Φραντζής Παναγιώτης
Κυριακόπουλος Ιωάννης.

Επιπροσθέτως, σε βοηθητικές θέσεις αναλαμβάνουν:

Λιναρδάτου Δήμητρα ως Υπεύθυνη Βεστιαρίου.
Καμπούρη Νάντια ως Αν. Υπέυθυνη Βεστιαρίου.
Παπαθεοδώρου Φώτης ως Υπεύθυνος Δημόσιων Σχέσεων .
Ροδόπουλος Νικόλαος ως Συμβ. Προέδρου για τα Χορευτικά Τμήματα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”content”][vc_column][vc_column_text]

Έγραψαν για εμάς

[/vc_column_text][rev_slider alias=”TESTIMONIALS”][vc_empty_space height=”64px”][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”center” css=”.vc_custom_1491935034806{background-color: #cacaca !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Αίτηση Εγγραφής

[/vc_column_text][vc_column_text]

Κατεβάστε την αίτηση εγγραφής μέλους (Αρχείο Microsoft Office Word):

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”8px”][vc_btn title=”Λήψη” size=”lg” i_icon_fontawesome=”fa fa-file-word-o” add_icon=”true” link=”url:http%3A%2F%2Fpankalavrytinos.gr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F07%2F%25CE%2591%25CE%2599%25CE%25A4%25CE%2597%25CE%25A3%25CE%2597.docx|||”][vc_empty_space height=”64px”][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”text-white” css=”.vc_custom_1492015763291{background-color: #044372 !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Copyright © 2017 Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών. All rights reserved.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]