Πρόγραμμα-Χορευτικά

Ξεκινάμε

Τα μαθήματα στον ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 02/10/2022
στην νέα μας διεύθυνση Φαβιέρου 07 ,ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΑΠ.
Εγγραφές νέων και παλαιών μελών θα γίνονται επί τόπου.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2610272722-6949509009.
📌Τμήματα
✅ΠΑΙΔΙΚΟ
✅ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΛΑΙΚΟ
✅ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
✅ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
✅ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ ΛΑΙΚΟ
✅ΛΑΤΙΝ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
Σας περιμένουμε όλους.
❗Σημείωση,
 Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα περί αποφυγής COVID-19
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ στον παρακάτω σύνδεσμο.

 

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2022-2023

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ 2022-2023

 

 


 

 

 

 

Τμήματα χορού.    

                                  

H Xoρευτική σεζόν ξεκινά τον Οκτώβριο και κλείνει αρχές Ιουνίου. Λειτουργούν τμήματα : Παιδικά (αρχάρια-προχωρημένα) , Ενηλίκων (αρχαρίων-προχωρημένων) και Παραστάσεων.

Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος συμμεριζόμενος τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες αλλά και την ανάγκη των συμπολιτών μας για συμμετοχή σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, διαμόρφωσε ειδικές τιμές για τα μέλη του :

– Όσους συμμετέχουν στο τμήμα των παραδοσιακών χορών και επιλέξουν και ένα ακόμη τμήμα,

– Όσους επιλέξουν πάνω από δύο τμήματα,

– Όσους αποτελούν μέλη της ίδιας οικογένειας.

Τους χορούς διδάσκουν έμπειροι χοροδιδάσκαλοι οι οποίοι μαζί με τις χορευτικές κινήσεις δίδουν ποικίλες πληροφορίες για την περιοχή, περίσταση, τη μουσική, τη φορεσιά και άλλα στοιχεία που συνδέονται με τον εκάστοτε χορό.

  • ΤΜΗΜΑΤΑ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ   ΧΟΡΟΥ
  • ΤΜΗΜΑΤΑ ΛΑΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
  • ΤΜΗΜΑΤΑ LATIN

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ 

 

Χορευτικά Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας.
  
Λίγα Λόγια για τους Χοροδιδάσκαλους της φετινής Χρονιάς
 2022-2023
 

🏁Νίκος Παπακωνσταντίνου 

  1. Παραδοσιακά Τμήματα
  2. -Αρχάριοι Παραστάσεων
  3.  Τμήμα Παραστάσεων

Ο Παπακωνσταντίνου Νίκος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1978 και ασκεί το επάγγελμα του Μηχανολόγου Μηχανικού από το 2006.

Δραστηριοποιείται στο χώρο του Ελληνικού παραδοσιακού χορού από το 2000 συμμετέχοντας στο χορευτικό τμήμα του Δήμου της Πάτρας, στην αρχή ως μαθητής και στη συνέχεια ως δάσκαλος. Το 2010 συμμετείχε στην ανασυγκρότηση του χορευτικού τμήματος του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών στον οποίο διδάσκει παραδοσιακούς χορούς έως και σήμερα.

Εκτός από την εκμάθηση των χορών, κύριο μέλημά του είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τα ήθη και έθιμα του κάθε τόπου, ώστε να οδηγηθούν στη γνώση της ιστορίας του και της παράδοσής του.

 

 


 

 

🏁Παναγιώτης Κωστόπουλος

  1.  Τμήματα Λαϊκών Χορών –
  2.  Παιδικό Τμήμα
  3.  Β Τμήμα Παραδοσιακό.

Ο Παναγιώτης Κωστόπουλος γεννήθηκε το 1997 στην Πάτρα.

Είναι φοιτητής στην σχολή Μηχανικών Πληροφορικής του πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Δραστηριοποιείται από το 2006 στον χώρο της ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης. Ξεκίνησε ως χορευτής στα μικρά ηλικιακά τμήματα του Δημοτικού Σχολείου Κρήνης Πατρών χωριού του οποίου έμενε την τότε περίοδο. Συνέχισε μεγαλώνοντας και σε αλλά χορευτικά μαθαίνοντας να ξεχωρίζει την παράδοση από το εμπόριο. Το 2016 ένα χρόνο μετά την αποφοίτηση του λυκείου ασχολήθηκε με την διδασκαλία παραδοσιακών χορών σε διάφορους  πολιτιστικούς συλλόγους. Το 2017 ανέλαβε τμήματα στον  πιο παλαιό σύλλογο της Πάτρας και έναν από τους παλιότερους συνεχούς δράσης συλλόγους της Ελλάδας, Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πατρών. Στην συνέχεια ανέλαβε το χορευτικό τμήμα του Σύλλογος Απανταχού Φίλων Δαφνούλας Αχαίας: ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ, μέχρι σήμερα εξακολουθεί και διδάσκει στους δύο παραπάνω συλλόγους.

Στα παραπάνω προστίθεται και η παρακολούθηση σεμιναρίων παραδοσιακών χορών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και του εξωτερικού, όπως και η συμμετοχή του σε σημαντικές χορευτικές εκδηλώσεις, εντός και εκτός Ελλάδας, σε ορισμένες από τις οποίες ανέλαβε και την προετοιμασία του χορευτικού προγράμματος που παρουσιάσθηκε.

 
 

 

🏁Μαρία Πρεβεδούρου

  1.     Τμήματα Λάτιν

 

H Μαρία Πρεβεδούρου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1984 .

Δραστηριοποιείται στο χώρο του χορού με ιδιαίτερη αγάπη στους χορούς Latin.Δημιούργησε το τμήμα χορών Latin στις Χορευτικές Ομάδες του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου δίδασκε από το 2003 έως το 2008.

Το 2010 συμμετείχε στην ανασυγκρότηση του χορευτικού τμήματος του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών στον οποίο δίδασκε χορούς Latin από το 2012 έως το 2018.

Οι χοροί που διδάσκει είναι salsa,Bachata,Merengue κ.α., oι οποίοι διδάσκονται στην αυθεντική τους μορφή όπως χορεύονται από του ντόπιους Λατινοαμερικάνους.